Podrška & Alati

Mi smo 1webdizajn i radimo na misiji da vam pomognemo da izgradite bolju sliku o svojoj firmi.

Google provera brzine sajta

s f

Kontakt Info
198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
kontakt@1webdizajn.rs
(+381) 062 / 143-4157
Pratite nas

Više ne morate da brinete o vašoj web prezentaciji. Prepustite to nama.

1 web dizajn

s

Dobrim sadržajem do prave marketinške strategije u web prodavnici

Sadržajni marketing je proces generisanja i deljenja sadržaja koji pasivno privlači potencijalne korisnike redovnim kupcima.
Ova marketinška strategija popularna je otvaranjem veb prodavnice jer ima dugoročne SEO koristi.
Takođe koristi korisnicima ispred direktnih marketinških poruka.

Kontinuirani marketing proizlazio je iz potrebe da se potrošačima ponudi bolja marketinška ponuda u moru reklama koje se neprestano bombarduju.
Direktni marketing dileme doveo je do brzog porasta content marketinga, pri čemu kompanije objavljuju članke i pružaju informacije za koje su korisnici zaista zainteresovani.
Edukuje korisnike i doprinosi stvaranju lojalnih odnosa sa kupcima. Kada se dobro i efikasno napravi, društvene mreže mogu mu pomoći da se brzo proširi među korisnicima.

Kroz sadržaj marketing možete kupcima pružiti potrebne informacije o proizvodima i uslugama.
Dok im pružate potrebne informacije, podsećate korisnike na njihov brend. Uspeh ove marketinške strategije zavisi od:

a) Kreirajte sadržaj koji ljudi legitimno žele da konzumiraju
b) Efikasnu distribuciju sadržaja koji će biti vidljiv kroz organsku pretragu, društvene medije ili e-poštu.

Osim što su korisnici upoznati sa vašim brendom, marketing sadržaja treba da ih pretvori u verne kupce.
To možete učiniti na sledeći način:

• Obezbedite korisnicima korisni sadržaj u kome ste autoritativni. Za online trgovce, stvaranje autoriteta o predmetu njihovih proizvoda stvara vezu između kupca i trgovca. Uputite korisnike na blog ili neki sličan izvor informacija na vašoj veb lokaciji.
• Naučite ih kako mogu da učine vaš proizvod drugačijim. Kroz dodatne informacije i stranice proizvoda kažite im šta čini vašu ponudu jedinstvenom.

Marketing sadržaja možete objaviti u više različitih formata: pisani sadržaj, video klipovi, infografike, e-pošta.

Video marketing dominira već neko vreme. Moćan obrazac koji korisnicima lako može preneti koliko vaših proizvoda ima i kako ih maksimalno iskoristiti. Obavezno proverite preporučenu dužinu video zapisa za svoju industriju.

Infographics se dijeli tri puta više na društvenim mrežama od svih ostalih sadržaja, pokazuju nedavne statistike. Zbog toga je prošle godine ovaj obrazac distribuiran 800% više od ostalih vrsta sadržaja. To znači da je tržište preplavljeno ovim oblikom, tako da prilikom stvaranja infografike treba obratiti pažnju na to da su originalni, atraktivni i informativni.

Marketing putem e-pošte je efikasan način povezivanja i komunikacije vrednosti vašeg brenda sa prošlim i potencijalnim kupcima. Važno je imati na umu da ne biste trebali koristiti e-poštu samo za prodaju i promotivni marketing. Da biste izgradili prepoznatljivu svest o robnoj marki, ne zaboravite da u svoje kampanje za e-poštu uključite različite vrste dragocenog sadržaja.

Postoji prilično mnogo različitih vrsta sadržaja koje možete postaviti na svoju veb lokaciju: različiti vodiči, uputstva, e-knjige, saveti. Poenta nije u tome da pretjerate sa sredstvima komunikacije – ponudite 2-3 glavne vrste sadržaja.

Dužina sadržaja u e-trgovini u B2C prodavnicama je kraćih oblika. Dok B2B prodavnice preferiraju oko 2000 reči, inicijalni sadržaj u B2C prodavnicama zahteva 945 reči (prema nekim istraživanjima). Navedeno je jer sadržaj mobilni uređaji mnogo više troše, a manji sadržaj je lakše pojesti na manjim ekranima.

Interaktivni sadržaj, kao što su vebinar, kvizovi, kalkulatori, virtuelne ture i slično, ima 47% više pregleda od ostalih sadržaja na veb lokaciji. Izdvaja se više i korisniji je od ostatka sadržaja, pa ne čudi što je u tako velikom broju pregledan.

Glavno pitanje koje morate postaviti pre nego što počnete da kreirate sadržaj u svojoj veb prodavnici je: kakav sadržaj kreiram u svojoj veb prodavnici. Takođe možete pozvati svoje korisnike putem anketa, proveriti konkurenciju i smisliti ideje kroz svoje iskustvo.

Česte su situacije u kojima korisnici istražuju samo određene teme bez želje i potrebe za kupovinom. Kad u takvoj fazi primetite vaš sadržaj i počnete da vas pratite, pre ili kasnije doći ćete do vašeg proizvoda jer su oni već stvorili pozitivnu sliku vašeg brenda. Tada ste kupca osvojili zahvaljujući dobro sprovedenoj strategiji sadržaja.
Na kraju, pratite performanse svojih strateških strategija i prilagodite ih svojoj publici. Zato što alati za analitiku ne služe samo proveri prihoda. Kontaktirajte nas sa poverenjem!

 

Post a Comment