Podrška & Alati

Mi smo 1webdizajn i radimo na misiji da vam pomognemo da izgradite bolju sliku o svojoj firmi.

Google provera brzine sajta

s f

Kontakt Info
198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
kontakt@1webdizajn.rs
(+381) 062 / 143-4157
Pratite nas

Više ne morate da brinete o vašoj web prezentaciji. Prepustite to nama.

1 web dizajn

i

Trendovi grafičkog dizajna 2020: Kršenje pravila

Trendovi grafičkog dizajna za 2020 su stigli i uskoro će vam ukrasti srce! Godina 2020. i svi se već pitaju kako će izgledati svet grafičkog dizajna. Bez sumnje, grafički dizajn je oduvek bio polje dubokog divljenja i ogromne inspiracije i svi mi jedva čekamo da vidimo šta nas čeka. Napravili smo opsežno istraživanje da bismo uočili porast nekoliko određenih trendova koji bi trebalo da dožive procvat sledeće godine.

Trendovi grafičkog dizajna za 2020 su:

3D dubina i realizam

 • Jednobojni
 • Sjajni metali
 • Tipographi craze
 • Maskiranje slike i teksta
 • Linijska umetnost
 • Kolaži crteža i fotografija
 • Pojednostavljene ilustracije
 • Izometrijske ilustracije
 • Zemaljske boje: osećaj berbe
 • Obrasci i teksture
 • Geometrijski dizajni
 • Tečnosti

1. 3D dubina i realizam
3D trend je dostigao vrhunac u 2019. godini i sigurno neće tako brzo izbledeti. Zahvaljujući mogućnostima savremene tehnologije i softverskim mogućnostima u 2020. godini ćemo i dalje gledati sve čudesnije kompozicije 3D grafičkog dizajna. Pored toga, kako bi bili kreativniji, dizajneri će ga često kombinovati sa drugim modelima, kao što su fotografije i dvodimenzionalni predmeti.

2. Jednobojni
U poslednje vreme primećujemo tendenciju grafičkih i veb dizajnera koji koriste jednobojne efekte boja na slikama. Sećate se duotone zanosa iz trendova grafičkog dizajna 2017? Ispada da se trend sada razvio u još pojednostavljeniju verziju. Jednobojni filter u boji se široko koristi na fotografijama ili delimičnim elementima u grafičkoj kompoziciji.

3. Sjajni metali
Korišćenje metalnih materijala u grafičkom dizajnu postalo je ultra trend za identitet marke i dizajn proizvoda. Po pravilu, ovaj trend zahteva minimalistički sveukupni dizajn, jer je fokus pao na sam metalni efekat. Primećujemo da dizajneri uglavnom koriste zlato – ono prenosi luksuz, klasu i dobar ukus. Ali metalni efekat se takođe može postići korišćenjem sjajnih površina preko matiranih površina bilo koje boje.

4. Tipografija ludost
Da bi stvorili inovativnije i modernije kompozicije, dizajneri se već dugo igraju sa tipografijom. Očekuje se da će ovaj trend procvetati 2020. godine. Figurativno i bukvalno!

Ukrašena lepim cvećem, geometrijskim oblicima i kreativnijim elementima, umetnička tipografija je sigurno savršeno rešenje za privlačenje pažnje. U kombinaciji sa trendom maki tipografije iz trendova grafičkog dizajna 2019., umetnička tipografija u 2020. godini zaista će se isticati.

5. Maskiranje slike i teksta
Maskiranje slike i teksta nije nova tehnika u svetu dizajna, ali izgleda prilično moderno u 2020. godini. Kako veliki deo slike ostavlja neotkriven, dolazi do efekta tajanstvenog i minimalističkog izgleda. U 2020. godini, dizajneri će nastaviti da stvaraju kompozicije sa maskiranjem slika i teksta, naravno pridržavajući se maksimalne tipografije za poslednje kako bi postigli željeni efekat. Evo nekoliko primera.

6. Line art
Trend tipografije obrisa i elemenata koji su bili prilično masovni tokom 2018. i 2019. godine sada se razvija u potpuno ilustrovane i animirane linije likovnih uzoraka i dizajna. U osnovi, umetnost je shematski, pojednostavljeni stil ilustracije. Kao takav, odličan je za prenošenje koncepata i ideja. Izgleda čisto, elegantno i nenametljivo. Line art jedno je od preferiranih stilova ukrašavanja u trendovima grafičkog dizajna 2020.

7. Kolaži crteža i fotografija
Svedoci smo prilično zanimljivog i kreativnog trenda u grafičkom dizajnu koji nas podseća na crteže koje smo nekada izrađivali na našim svežama u školi, tj. doodling. Doodling je započeo kao zabavan trend u svetu ilustracije, ali je brzo postao takav hit da ga vidimo na dizajnu širom veba. Ovde možete dobiti nekoliko besplatnih ilustracija doodle.

Kada se koristi u grafičkom dizajnu, crtanje pomaže da se postigne što više neformalnog, personalizovanog, ručno izrađenog i opšteg zabavnog osećaja kompozicije.

8. Pojednostavljene ilustracije
Korištenje ilustracija u grafičkom dizajnu nije ništa novo. U stvari, dizajneri često uključuju ilustracije kako bi preneli koncepte i ideje i bolje komunicirali poruke. Kada su u pitanju trendovi grafičkog dizajna 2020, jednostavne ilustracije biće top izbor.

9. Izometrijske ilustracije
Izometrijske ilustracije već su godinama u spisku trendova i logično su prošle mnoge transformacije. Često se koriste za dizajn grafičkih detalja, veb dizajn i dizajn prezentacija, oni su preferirani stil zbog svoje sposobnosti da ilustruju trodimenzionalni objekt na dvodimenzionalnoj površini. Takođe možete da pogledate neke prelepe izometričke i 3D predloške ilustracija za svoj dizajn

10. Zemaljske boje: osećaj berbe
Sve novo je dobro zaboravljeno staro. Međutim, definitivno je teško zaboraviti neverovatne 50te i sledeći trend to potvrđuje. Pedesete su ogroman izvor inspiracije za dizajnere. Koristeći zemljane nijanse boja i ručno crtane ilustracije mastila, veb i grafički dizajneri stvaraju kompozicije koje prenose osećaj kuće dizajna 50-ih. Možda će vas zanimati i više primera Retro dizajna u modernom vremenu.

11. Obrasci i teksture
Uzorci i teksture bili su prilično izvan pozornice kada je pljosnati dizajn zavladao mrežom. Sada vidimo porast upotrebe dezena i tekstura, ali se ne moraju koristiti na tradicionalan način. Kombinovanje nekoliko dezena u jednom dizajnu ili samo delova uzoraka koji pokrivaju ekran biće norma 2020. Ako vam trebaju neki obrasci za vaš dizajn, pogledajte 150+ besplatnih uzoraka: potpuno izmenljivih.

12. Geometrijski dizajni
Svi koji se bave grafičkim dizajnom i umetnošću će vam reći – sve se svodi na osnovne geometrijske oblike. A budući da mnogi dizajneri ciljaju na jednostavnost u svom dizajnu, upotreba običnih geometrijskih oblika i dalje je jedan od vodećih trendova na terenu za 2020. Geometrijski dizajni mogu izgledati jednostavno, ali zapravo zahtevaju puno rada da bi ponovo stvorili kompoziciju koja nosi pravo značenje ljudi da shvate.

13. Tečnosti
Za razliku od geometrijskih oblika koji imaju strogo fiksirane ivice i obline, tečni oblici sugerišu kreativnost, okretnost i pokret. Ostavljanje ivica pomaže postizanju glatkog, mekanog izgleda koji mnogi dizajneri žele rekreirati. Kao takvi, oni je definitivno svrstavaju u trendove grafičkog dizajna 2020, često kombinovane sa drugim efektima, poput poluprozirnosti, svetlih boja i gradijenata boja, animacija itd.

Post a Comment